Bernrode beleefde ‘Dag van de literatuur’ intens

Tommy Wieringa, Ronald Giphart en Christine Otten vertelden uit eigen werk. 

Bernrode beleefde ‘Dag van de literatuur’ intens

Het was lang wachten geweest in dit coronajaar op iets speciaals, maar op woensdag 24 maart was het eindelijk zover: hoogstaand schrijversbezoek op Gymnasium Bernrode. In het kader van ‘De dag van de Literatuur’, kwamen op uitnodiging van de sectie Nederlands maar liefst drie literaire toppers de leerlingen van klas 5 enthousiasmeren voor lezen en literatuur. In een bijna twee uur durende literaire talkshow, die gecompleteerd werd met speciale dicht-acts van dichter/performer Martin Rombouts, vertelden Tommy Wieringa, Ronald Giphart en Christine Otten de leerlingen over hun inspiratie, hun manier van schrijven en droegen zij speciale fragmenten voor uit hun beste boeken.
De leerlingen genoten met volle teugen, maar stelden de auteurs ook diverse vragen over hun boeken en levensvisie. Zij hadden in de weken vooraf in groepjes van vier leerlingen een selectie uit de beste boeken van de drie auteurs gelezen en wilden uiteraard ‘het naadje van de kous’ weten. Er kwamen zelfs zoveel vragen dat presentatrice Anne Roos Goosen moest ingrijpen om de vaart in de show te houden. De literaire talkshow was dankzij de inspanningen van de ICT-afdeling van Bernrode via een live-verbinding zowel in de aula als in de Van den Elsenzaal te volgen. Halverwege de voorstelling wisselden de leerlingen in de aula van plaats met de leerlingen in de Van den Elsenzaal, zodat iedereen de kans kreeg om de auteurs ‘live’ aan het werk te zien. Ook was er de mogelijkheid voor leerlingen die in quarantaine zaten om de literaire talkshow via een livestream te volgen via een link op de site van Gymnasium Bernrode.
Aan het einde van deze literaire middag op Bernrode zagen veel leerlingen van klas 5 hun kans schoon om nog even persoonlijk een praatje te maken met een van de auteurs of zich alleen of in groepsverband met hun favoriete auteur te laten vereeuwigen op de gevoelige plaat.
Zo kwam een einde aan dit ‘literaire toetje’ in coronatijd dat, wat de auteurs, de leerlingen en de sectie Nederlands betreft naar meer smaakt en zeker een vervolg mag krijgen.
Media
  • schrijvers290x210