Onderwijs
Waarom Gymnasium Bernrode?
Maak kennis met Gymnasium Bernrode

Activiteiten en reizen

Reizen met Gymnasium Bernrode
‘Grenzen verleggen’ staat in ons motto, en dat nemen we ook heel letterlijk met onze buitenlandse reizen. Van klas 1 tot en met klas 6 gaan leerlingen naar het buitenland.
Zo brengt klas 1 een ééndaags bezoek aan de Romeinse opgravingen in het Duitse Xanten. Klas 3 gaat op een eendaagse excursie naar Lille, in Frankrijk.
Klas 4 heeft een meerdaagse reis naar Parijs, georganiseerd door de secties Frans en Kunst.
In klas 5 maken we twee grote reizen: een Italiëreis en een Griekenlandreis. In Italië worden Pompeï en Rome bezocht. De Griekenlandreis is een rondreis met het startpunt in Athene. Deze twee reizen vinden gelijktijdig plaats, leerlingen maken een keuze. De Italië- en Griekenlandreis worden mede georganiseerd door de sectie Klassieke Talen.
In klas 6 is er vanuit de vakken Duits en Geschiedenis een reis naar Berlijn. Ook is er een vijfdaagse reis naar Londen, waar alle Cambridgeleerlingen aan deelnemen. In het schooljaar 2018-2019 is er een reis naar New York. Deze reis voor klas 5, georganiseerd door de secties Aardrijkskunde en Geschiedenis, is een pilot, gekoppeld aan het examenprogramma.

We zien dat onze reislust overslaat op leerlingen. Klas 6 maakt ieder jaar een of meerdere zelf georganiseerde examenreizen.

Door de ouderraad wordt we geregeld een mogelijkheid georganiseerd voor ouders om zelf mee te gaan op ‘onze’ Romereis, met een georganiseerde ouderreis, begeleid door één van onze eigen classici.
Onze reizen worden georganiseerd door vaksecties en hebben een educatief karakter. We doen de uitvoering regelmatig samen met een professioneel reisbureau. We bekijken en evalueren ons aanbod jaarlijks. Ons reisprogramma kan dus variëren.