De zesde Ronde van Bernrode komt eraan!

Op dinsdag 17 september 2019, organiseren wij, Operatie Injectie*, de 6e Ronde van Bernrode. Voor velen klinkt deze actie bekend in de oren maar bij deze wordt de actie nogmaals toegelicht: Operatie Injectie organiseert eens in de drie jaar de Ronde van Bernrode, ook wel de grootste actie van Operatie Injectie. De route loopt langs alle dorpen waar de leerlingen van Gymnasium Bernrode vandaan komen, de gehele ronde is dan ook 180,5 kilometer lang. We hebben de richtlijnen zo gesteld dat klas 1/2 60 kilometer zal fietsen, klas 3/4 75 kilometer en klas 5/6 90 kilometer. Dit is een uitdaging voor de leerlingen en natuurlijk doen ze dat niet voor niks:

Het sponsorbedrag dat de leerlingen door middel van het fietsen ophalen is namelijk allemaal ten goede voor Stichting Medisch Werk Mumbai. Deze stichting helpt vrouwen en kinderen in India met HIV en aids, er komt hierdoor medicatie beschikbaar en zij zorgen voor preventie van deze ziektes. 

In 2009 en 2012 is er met de Ronde van Bernrode ruim €24.000 opgehaald en in 2015 was dit bedrag maar liefst €26.500. De stichting Cordaid had afgelopen jaren een aanzienlijk bedrag hiervan verdubbeld, helaas is dat nu niet meer het geval. Toch hopen wij als organisatie weer een mooi bedrag neer te zetten met onze actie.

Ook u als ouder, familie, opa, oma, vrienden of kennissen kunnen participeren aan de Ronde van Bernrode. Door middel van een vrijwillig sponsorbedrag kunt u ook de ronde meefietsen en een middag vol plezier beleven. Bij interesse kunt u een mailtje sturen naar oi@bernrode.nl. Naar aanleiding van die mail krijgt u een sponsorkaart, routebeschrijving en stempelkaart toegestuurd. 

Wij hopen dit jaar weer een flink bedrag neer te zetten met de Ronde van Bernrode, en hopen op een geslaagde dag voor de deelnemers!

Operatie Injectie 


*Operatie Injectie (O.I.) is een organisatie die bestaat uit ongeveer 20 bovenbouwleerlingen van Gymnasium Bernrode. 
Voor de leerlingen van onze school worden door de leden van O.I. activiteiten georganiseerd waar geld mee wordt ingezameld. 


Interesse? mail naar oi@bernrode.nl